images description images description
images description images description
images description images description
images description images description
images description images description
images description images description
images description images description

Welcome to Natural Hair Plants The Most Advanced & Affordable Hair Transplantation @ Kannur

images description

By registering, you agree to our Terms & Conditions.
images description
images description

The Best Hair Transplantation Clinic in Kerala

Your appearance is defined by the hair on your head. A bald head might make you appear 10 to 15 years older than you actually are. Having good hair may help you feel better and feel more confident.But, sadly, not everyone is genetically fortunate, and some of us are simply terrible victims of inefficient use of the natural resources available to us. The majority of hair loss is caused by pattern baldness. Genetics has a role in this. Diet, stress, sickness, hormonal, imbalance, medicines, and dirty water are all contributing factors in the remaining instances.

2200+

Clients

28+

Therapists

46+

Procedures

30+

Treatments

Variety of Care

Always go for an expert. Especially when it′s about your health. With 13 years of experience in hair transplant in India there′s no substitute.

Qualified Staff

NHP Team always focus on providing unbeaten services.

Relaxation Centric

We aren′t just a bunch of emotionless doctors. We have seen young people in depression because they think baldness is incurable.

Reasonable Costs

Once upon a time in India, hair transplant was a movie star thing. You needed it but never wanted it because of the prices. Times have changed.

What We Offer Our Services

images description

Hair Transplant

We provide one of the finest hair transplant in India with revolutionary scientific techniques.

Book Now
images description

Hair Loss Treatment

The Hair loss treatment is a good solution for hair fall which are caused by Testosterone (DHT).

Book Now
images description

Scalp Micro Pigmentation

An innovative treatment where natural pigments are applied at the epidermal level of the scalp.

Book Now
images description

Skin Care

The range of practices that support skin integrity, enhance its appearance and relieve skin conditions

Book Now
images description

Hair Transplantation Center Appointment

Want to Make a Booking or Have a Question?

Call Us : 9562003388 or fill out our online booking & equiry form and we’ll contact you

Natural Hair Plants Before & After

image description

Done my Hairtransplantation treatment for the hair loss..after 6 sitting got the desired result.. Definitely recommend NHP to my friends and families.

SANJAY SUKUMARAN, CALICUT

-
image description

Started my Treatment for hair loss in March 2018. Doctors were very experienced. Happy with the total output.

MOHAMMED FAYAZ, KANNUR

-
image description

Had a good experience at NHP, I Was a bit sceptical about the results when I went for transplantation but the result was better than expected,highly recommend NHP Clinic team.

RAHUL R, KANNUR

-
image description

Had an amazing experience with natural hair transplant kannur, entire procedure were explained in detail prior to the surgery , can't thank enough for their dedication and patience towards the customer. Highly recommended place..... Once again thank you Natural Hair Plant for my Growing Hairs !

SHIJO SUNDER, THRISSUR

-
image description
image description
image description
image description

What We Offer Our Facilities

image description
image description
image description

image description
image description
image description

Frequently Asked Question's

Q 1: How is a hair transplant done?

Ans: Hair transplant is a medical procedure wherein hair follicles from different parts of the body like the neck, arms and legs are grafted onto the bald patches on the head, mustache and beard. Hair transplant is done using the Follicular Unit Transplantation (FUT) which includes two methods, either strip harvesting or Follicular Unit Extraction (FUE). In strip harvesting, a thin strip of skin along with hair follicles are planted on the balding area whereas FUE is a manual process where every single hair follicle is extracted and grafted on the donor site.

Q 2: Will hair transplant results look natural?

Ans: Yes. With advanced techniques like the Follicular Unit Transplantation (FUT), it is now possible to extract smaller sections of hair follicles and graft them, hence giving you a completely natural look.

Q 3: What is the cost of a hair transplant?

Ans:The average cost of hair transplant in India is around 60,000 INR. Although it can go upto nearly 2-3 lakhs INR depending on your case.

Q 4: How long does it take to have a hair transplant?

Ans:Hair transplant is a delicate process of extracting single hair follicles and transplanting them onto the receiver site. It can take around 4-8 hours to complete the procedure.

Q 5: Is hair transplant a painful procedure?

Ans:No. Both the donor and the receiver area is fully anesthetized to create a painless experience for you. However you might feel some discomfort after the procedure as the treatment area remains sore for a few days.

Q 6: Does it take longer to recover after a hair transplant?

Ans:Depending on person to person, a hair transplant recovery can take around 1-2 weeks. However, the majority of people recover within a week itself.

Q 7: How many days of rest or leave are needed after hair transplantation?

Ans:It can take around 7-10 days post treatment for the incisions and hair grafts on the scalp to heal. Hence, it is advised to avoid all physical activities and other normal activities for 10 days post which you can resume lighter activities.

Q 8: When should you take a head bath after surgery?

Ans:You have to wait for at least 5-7 days before you can take a head bath after hair transplantation surgery. Even after 5-7 days, be gentle with your head wash until you fully recover.

Q 9: What techniques or methods are used by Natural Hair Plants for hair transplantation?

Ans:Medically advanced techniques like Follicular Unit Transplantation (FUT), Follicular Unit extraction (FUE) and Direct Body Hair Transplantation are used for hair transplantation.

Q 10: What is the most advanced hair transplant technique?

Ans:FUE or the Follicular Unit Extraction is the most advanced form of hair transplant method till date.

Q 11: Can hairloss be cured?

Ans:Currently, there isn’t any cure for hair loss but several treatment procedures and medicines can help combat hair loss upto an extent.

Q 12: What is the best age to get a hair transplant?

Ans:The best age to go for a hair transplant procedure is when you are 20 and above. As before that, it is difficult to determine the severity and hair loss pattern.

Q 13: What precautions should I take before surgery & after surgery?
Ans:

Pre-surgery precautions include:

  • Avoid consuming any medicines like aspirin, painkillers, vitamins and blood thinners.
  • Avoid the use of steroids in all forms.
  • Stop the consumption of alcohol and smoking

Post-surgery precautions include:

  • Avoid over shampooing your hair
  • Avoid hair gel or any styling products
  • Avoid Wearing caps
  • Avoid caffeine
  • Get adequate sleep
  • Apply hair dye if the donor’s area grafts are grey hair
Q 14: Are hair structures the same all over the body and scalp?

Ans:All humans are born with peach fuzz which is a slight and uniform growth of hair all over the body. However as we grow, the hair on our scalp tends to become denser than on our body.

Q 15: What is the difference between FUE and FUT?

Ans:Both FUE and FUT are hair transplantation procedure but the major difference between the both is that in FUT, a strip of donor skin sling with hair follicles is removed whereas in FUE, individual hair follicles are extracted from the donor site and transplanted on to the receiver site.

Q 16: What are the causes of hair fall? What is male pattern baldness? How does hormone affect hair?

Ans:Causes of hair fall can be many. Ranging from genetically inherited male or female pattern baldness to other external factors like stress, diseases, pollution, poor diet, bad quality water and even using the wrong products for hair.

Male pattern baldness or androgenic alopecia is an inherited baldness pattern that occurs in men. It mostly affects the center and front part of our head. Every person has a hair growth cycle. In males with male pattern baldness, this cycle disrupts shrinking hair follicles and eventually stopping their growth. This leads to baldness.

When estrogen and androgen levels drop, hair begins to thin out and eventually stops growing at all.

Q 17: How many sessions of chemical peel are usually needed?

Ans:To get the desired results, nearly 3-6 sessions are needed. There should be an average gap of 3-6 weeks between each session however.

Q 18: What care should be taken after doing chemical peel?

Ans:Chemical peeling can help repair damaged skin and restore its glow. The most important care to be taken after a chemical peel procedure is to keep your hands off your face, moisturize your skin well, protect it with SPF and allow the peeling to work its magic.

Copyright ©2021 All Rights Reserved.